Passa på att njuta av Kalmars fina badplatser under sommarens
Kalmar FF Sommarcup: 


LÅNGVIKEN 
Ungefär 1,5 kilometer söder om stadskärnan ligger Långvikens badplats med sina små vikar och bryggor. För den våghalsiga finns ett hopptorn längst ut på badplatsen, där du kan välja att hoppa från 5 meter, 7,5 meter eller 10 meter. I anslutning till stranden finns även beachvolleyplan, basketplan, utomhusgym, klättervägg och annat kul för den som vill göra något annat mellan doppen. Det finns wc och dusch.

KALMARSUNDSBADET
Med utsikt över Kalmarsund och Kalmar Slott, och med närhet till både centrum och grönområden, är Kalmarsundsbadet en uppskattad badplats. Här finns en 180 meter lång badbrygga och en långgrund badvik som inbjuder till långa dagar med hink och spade. För dig som föredrar gräs framför sand finns också en stor gräsmatta att slå sig ned på. Det finns wc och dusch.

STENSÖ FLUNDRAN 
I det vackra naturområdet Stensö, cirka 2,5 kilometer söder om stadskärnan, finns badplatsen Stensö Flundran som är omsluten av vacker natur. Badplatsen ligger vid ett campingområde där du har tillgång till butik, restaurang, minigolfbana, lekplats och motionsspår. Badplatsen har både sandstrand och bryggor. Utanför strandkanten går även en snorkelled för den som vill utforska växt- och djurlivet i Kalmarsund. Det finns wc och dusch.

VÅGBRYTARBADET
Vid Elevatorkajen mitt i centrala Kalmar, där bland annat Kalmarsalen och Kalmar läns museum ligger, finns en vågbrytare. Vågbrytaren har utrustats med en badbrygga och är idag en populär plats att ta ett dopp på. Badar du här får du dessutom uppleva en av Kalmars finaste sandbottnar.

NORRLIDSBADET 
Ungefär 6 kilometer norr om Kalmar, vid Norrliden, hittar du den populära badplatsen Norrlidsbadet. Här finns en 80 meter långa brygga och en sandstrand. Intill badplatsen finns dessutom grillplats, motionsspår, dusch och WC.

VÄRSNÄS 
I det härliga naturområdet Värsnäs finns en badplats med bryggor och en sandstrand. I övrigt finns gräsytor att slå sig ned på. Här finns även WC och i närheten ett motionsspår. Du hittar badplatsen cirka 8 kilometer norr om centrum, nära Kalmar Golfklubb.

VITA SAND 
Vita sand är en populär badplats med en stor sandstrand på ett campingområde. Här finns en av kommunens längsta badbryggor, en brygga på 160 meter. Kiosk, lekplats, minigolfbana, volleybollplan och WC finns också på området. Stranden ligger belägen cirka 20 kilometer söder om centrum.